The Hemingway Studio

Share on Facebook Share on Twitter
The Hemingway Studio in the Leighton Artists Studios

The Hemingway Studio in the Leighton Artists Studios

Named after the designer Peter Hemingway. This studio's design is influenced by Haida architecture. Its floor plan is circular with a roof-line that rises in a conical shape, held aloft by 12 wooden columns. It is built primarily of cedar and pine. The west wall is an arced "light-wall." This floor to ceiling pane window, 3.7 metres long, serves as the primary source of natural light in the studio. Built into the middle of this windowed area is a glass door leading out onto a large, private balcony.

Floor dimensions:

6 metres diameter 

Inside the Hemingway Studio in the Leighton Artists' Studios

Inside the Hemingway Studio in the Leighton Artists' Studios